Желирани бонбони „МАЛИНКА”

Желирани бонбони с пектин

Пектиновите вещества са широко разпространени растителни полизахариди, познати отдавна на човека.Те се оказват традиционен компонент на храната.Притежават чудесни и различни лечебни свойства, които имат специално значение за здравето на човека в съвременната цивилизация. Пектинът оказва особено добро въздействие при лечение на атеросклерозата и исхемична болест на сърцето чрез намаляване на кръвния холестерол, както и при лекуване на лъчевата болест и различни форми на рака.

Проведени проучвания в България показват, че приложението му понижава концентрацията на холестерола в кръвта с 5-18%, намалява увеличените нива на “лошия холестерол” и на триглицеридите, без да намалява нивото на полезния холестерол , намалява също повишаването на кръвната захар след прием на въглехидрати.

Пектинът се включва специално в диетите на хора, изложени на въздействието на тежки метали, тъй като той може да ги свързва в стомашно-чревния тракт и да спомага за тяхното извеждане от организма. Те обезвреждат дори радиоактивните и канцерогенните вещества.

Произвеждаме „МАЛИНКА” с грижа за децата. Специално разработени с естествени оцветители, без изкуствени подсладители, без добавени консерванти, без съдържание на алкохол и съставки от животински произход.

Съставки : захар,сироп от глюкоза, желиращ агент пектин-1,8%, киселинен регулатор лимонена киселина и тринатриев цитрат, ароматизант малина , натурални оцветители: кармин , бета каротен.

Съхранение: на сухо и проветриво място без пряка слънчева светлина.

Хранителна информация за 100g:

Енергийност – 349kcal/1485kj

Въглехидрати – 87g

от които захари – 66,63g

Белтъчини – 0,09g

Мазнини – 0,07g

от които наситени мастни киселини – 0,06g

сол – 0,1g

Логистиична информация:

Нето тегло – 75 гр

Брой в кутия – 12 бр.

Нето тегло кутия – 0,9 кг

Баркод – 380 021 589 029 1

Баркод кутия – 380 021 589 0307